33-годишната Риана постигна финансов успех, с който малко творци могат да се

...
33-годишната Риана постигна финансов успех, с който малко творци могат да се
Коментари Харесай

Риана влезе в клуба на милиардерите

33-годишната  Риана  постигна финансов триумф, с който малко създатели могат да се похвалят - благосъстояние в размер на повече от 1 милиарда $. Певицата, композитор и актриса към този момент публично е милиардер и най-богатата жена в света на музиката. Според данните на списание Forbes, което поддържа ранглиста за най-заможните хора в света, персоналното положение на Риана възлиза на над 1.7 милиарда $, което я слага на второ място след Опра Уинфри измежду фамозните имена в шоубизнеса.

Любопитен факт е, че Робин Риана Фенти, както е рожденото ѝ име, не е забогатяла нито от музикалната си кариера и осемте албума, (последният от тях " Anti " излезе преди цели 5 години), нито от появите си на сцена, в записи или на огромния екран. Големият приход идва от страничните й занимания и другите бизнеси, в които има активи.
 Риана си подари имение за 13,8 млн. $, строено през 30-те Риана си подари имение за 13,8 млн. $, строено през 30-те
Музикалната суперзвезда Риана си купи красиво имение в Бевърли Хилс, издигнато през 30-те години на предишния век. Впечатляващата вила з...

Успехът на козметичния бранд Fenty Beauty, учреден през 2017 година, е оценен на минимум 2.8 милиарда $, съгласно консервативната му пазарна оценка и е с наклонност към нарастване. В него Риана има 50% дял, т.е. 1,4 милиарда $. Останалото е на холдинга за първокласни артикули Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) на Бернар Арно, вторият по благосъстояние човек в света.

Идеята на Риана е да промотира козметични артикули, които се оферират в разнообразни тонове, с цел да подхождат на потребностите на колкото се може повече цветнокожи дами. Коректорът за лице, да вземем за пример, се предлага в 50 разнообразни разцветки и по думите на певицата " прикрива торбички под очите, тъмни кръгове, махмурлук и неприятни решения ".

Оказва се, че Риана открива в действителност неразработена ниша, тъй като единствено за първата си година Fenty Beauty генерира над 550 млн. $ доходи - повече от козметичните артикули на Кайли Дженър, Ким Кардашиан и Джесика Алба.

Останалата част от активите й се поделят сред облагата от марката за произвеждане на долни дрехи Savage x Fenty и приходите й като певица, модел и актриса.
 Риана съди татко си поради интелектуална благосъстоятелност Риана съди татко си поради интелектуална благосъстоятелност
Популярната в целия свят певица Риана съди татко си, тъй като той е мамил хора да имат вяра, че тя има нещо обща с компанията му, защото изпо...

Според анализите на медията Savage X Fenty, стартират през 2018 година дружно с американската TechStyle Fashion Group, е оценен на 1 милиарда $. Риана има 30% от собствеността на марката, развняващи се на 270 млн. $. Фамилията Арно още веднъж се появява тук, тъй като през февруари капиталовото сдружение L Catterton, ръководещо средства на конгломерата LVMH, вложи 115 милиона $ в TechStyle Fashion Group, само че има и други известни вложители, като Marcy Venture Partners на Jay-Z.

Значителен детайл от триумфа на певицата се дължи на постоянното й наличие в обществените мрежи. Риана разполага с над 103 млн. почитатели в Instagram и над 102.7 млн. в Twitter.

Наскоро певицата разгласи, че пуска и лична марка парфюмерия. Тепърва ще разберем до каква степен сполучлива ще бъде тя, тъй като не всеки неин план оцелява. " Не всичко, което Риана допре, се трансформира в злато ", настояват от Forbes.

Вторият й взаимен план с LVMH - стилната къща Fenty за първокласни аксесоари, облекла и обувки, която беше основана през 2019 година, беше замразена при започване на 2021 година " в очакване на по-добри условия ".
 Риана сътвори изкушаващо долни дрехи за Деня на влюбените (СНИМКИ+ВИДЕО) Риана сътвори изкушаващо долни дрехи за Деня на влюбените (СНИМКИ+ВИДЕО)
Риана показа специфична сбирка долни дрехи за Деня на влюбените СветиВалентин. Певицата зарадва почитателките си със съблазнителни модели...

Единственото неодобрение на почитателите на Риана може да бъде за кариерата ѝ като музикант. Отдадена на планове в козметиката и облеклата, певицата не е пускала нов албум от 2016 година, а преди издаваше по един съвсем всяка година, напомнят от Forbes. Във всеки случай, креативната пауза очевидно си коства.

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР